Vi ska skaffa fiber

Vi ska skaffa fiber

Tjenare bloggen! Nu kommer snart familjen kunna shoppa online i ett rasande tempo, jag har nämligen bestämt mig för att dra in i fiber till huset. Jag vet att vi antagligen är lite sena på bollen angående detta många grannar och kollegor till mig i Östersund har fiber sedan länge. Det enda som jag behöver göra är att kontakta något företag som kan utföra markarbeten på tomten så att vi kan dra in fiber, för jag är ganska säker på att det inte finns något nedgrävt här. Sen antar jag att det bara är att kontakta någon teleoperatör för att teckna ett avtal. Jag sitter faktiskt och kikar runt lite på vilka hastigheter som finns och hur det ser ut där vi bor. Det har varit lite halvkass täckning här uppe i Östersund i ganska många år men nu har tekniken kommit såpass långt att det är bra nu med. Vi är en ganska teknisk familj i grunden och i hemmet är de flesta elektronikprodukterna uppkopplade mot nätet. Under åren så har vi använt oss av mobilt bredband som fungerar helt okej men det är ganska ofta som det buffrar när man kollar på film eller serie i hög upplösning, man kan säga att det är ganska så begränsat. Jag tänkte att vi skulle få hit lite markarbeten redan i vintras men med tanke på att det var så kallt så blev jag lite osäker på om det skulle gå att utföra några markarbeten på tomten. Därför väntade vi lite med det och nu ska det nog inte vara några problem alls att kunna börja gräva, vi har haft ganska behaglig temperatur i Östersund nu ett bra tag. Jag funderar faktiskt på att köpa mig ett tv-spel online i samband med att fibern är här, det var väldigt många år sedan som jag spelade och jag har saknat det ganska mycket faktiskt.  


Kommentarer är stängda.