På jakt efter konst

På jakt efter konst

Hallå där bloggen! Löning och vad passar in bättre än att sitta vid datorn och kolla om det finns något kul att klicka hem. Jag är faktiskt ute efter lite konst idag och tänkte att jag skulle se om det finns någon häftig tavla som kan passa in hemma i Nacka. Det är faktiskt riktigt fascinerande med konst och i synnerhet tavlor, jag har lite begränsade kunskaper om vad som är bra konst och inte. Dock så är konst en tolkningsfråga och det skiljer sig från person till person, vad jag tycker är snyggt kan någon annan tycka är fult. Jag hittar inte så mycket just nu utan det är mest gallerier och bilder där folk visar upp sin konst, sen får man kontakta dem om man är intresserad av att köpa någon tavla. Så det kommer nog antagligen inte bli något köp idag men det är väldigt kul att bara sitta och kolla på olika tavlor. Jag gillar speciellt den konsten där det finns något budskap gömt, som man kan hitta om man tittar lite noggrant. Om jag hade varit konstnär så hade jag garanterat lämnat budskap och tolkning i alla min verk, mystiken i konsten är det som gör allting så fascinerande. Det är också detta som skiljer målningar från fotografier. Jag kan absolut tycka att det är snyggt att ha ett fint foto hängandes på väggen men det blir inte riktigt samma känsla som om man har en målning. Visst har både fotot och målningen någon historia och det kan finnas ett budskap i ett fotografi också men det finns väldigt sällan någon mystik, alla personer som kollar på fotot ser oftast samma sak. Så är det definitivt inte när det kommer till målningar, då kan man se olika saker och de är fria för tolkning. Nej nu måste jag fortsätta att kolla runt här på internet, ha det fint!


Kommentarer är stängda.